Heeft u moeite met traplopen? En wilt u toch blijven bewegen? Easysteppers!

“Slimme blokken op de trap, de goedkoopst adequate oplossing!”; Stevige tussentreden, vast op uw trap, opdat u met kleine stapjes, klachtenvrij en veilig, de trap op en af kunt lopen; U blijft hiermee uw spieren trainen. Het kost minder kracht en tegelijkertijd worden uw gewrichten minder zwaar belast. Met Easysteppers blijft u vitaal, veerkrachtig, zelfredzaam en kunt u langer thuis blijven wonen. (Lees hieronder wat deskundigen en wetenschappers zeggen en een lijst met demonstratiewoningen en beurzen)

Contact informatieGa naar uitleg over Easysteppers

“Met een traplift ontneem je iemand zijn dagelijkse fitness!” aldus Prof. Dr. Rudi Westendorp

”Traplopen is het aller-, aller-, allerlaatste wat je moet opgeven!” aldus Olga Commandeur

Met traplopen traint u uw spieren, balans en uithoudingsvermogen en houdt uw gewrichten in conditie!

Met traplopen rem je de verouderings- processen

Ouder worden we allemaal. Echter het is de kunst zo lang mogelijk jong te blijven door te bewegen. Pijn en beperkingen verhinderen dat u nog met plezier blijft bewegen in uw woning. De Easysteppers bieden de mogelijkheid dat u, ondanks uw pijn of beperkingen, veilig kunt blijven traplopen. U remt zo de onvermijdelijke verouderingsprocessen in uw: spieren, kraakbeen en botten (artrose, osteoporose). Op deze wijze blijft u dagelijks aan uw kracht, uithoudingsvermogen en balans werken en voorkomt u daarmee dat u uw gezondheidskapitaal verliest en te kwetsbaar wordt om in uw eigen woning te blijven wonen.

Video TV Omroep Brabant over Easysteppers
Met traplopen rem je de verouderings- processen
"Laat je hersenen niet zitten!"

"Laat je hersenen niet zitten!"

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein.

Lezing bij DWDD: traplopen“Als er bovenin iets misgaat, dan is de impact gigantisch”

"Blijf traplopen en vergroot je wereld"

Tijdens de workshops die Commandeur geeft bij zorginstellingen ze altijd het traplopen bespreekbaar. Naarmate mensen ouder worden gaan ze gelijkvloers wonen, merkt de oud-atlete. Dan hoeven ze geen trappen meer te lopen als dat wat moeilijker gaat. “Lieve mensen, traplopen is het aller- aller- allerlaatste wat je op moet geven!” betuigt Olga Commandeur. Traplopen is kracht- en balanstraining en een botversterkende oefening.

Video: "Ode aan het traplopen"Als je de vaardigheid van traplopen verliest, dan kom je je huis niet meer uit. (publicatie in volkskrant)
"Blijf traplopen en vergroot je wereld"
"Niet bewegen betekent een aflopende zaak!"

"Niet bewegen betekent een aflopende zaak!"

Aldus Prof Dr. L. van Loon Professor of Exercise Physiology and Nutrition van de Maastricht University Bewegen maakt dat het lichaam de voedingsstoffen ook benut. Dat besef is nog nauwelijks doorgedrongen bij verplegers van zieken en ouderen, zegt Van Loon. “Daarom is mijn stelling: voed nooit iemand die in bed ligt! Dat is een grote fout in ziekenhuizen. Laat een patiënt naar een tafel lopen om daar te eten, ook al moet die schuifelen. Sukkelen is beter dan niets!
Elke dag vermindert de spiermassa met 2%! Een mens bestaat voor 30% uit spiermassa en verliest 30% spiermassa hiervan per maand. Met bewegen en het eten van eiwitten wordt dit weer hersteld weliswaar in 2 keer zoveel tijd.

Bewegen en eiwitten eten! NRC artikel Video: Waarom zou een 80-jarige nog aan krachttraining moeten doen?

"Liever met blokjes de traptreden verkleinen, waardoor iemand na een beroerte toch weer thuis de trap op kan, dan een kostbare traplift!"

Omarm de technologische mogelijkheden breed, zegt de hoogleraar Mark van Houdenhoven. (CEO van de Maartenskliniek(=gespecialiseerd in orthopedie, reumatologie en revalidatie) en bijzonder hoogleraar Economische bedrijfsvoering in de gezondheidszorg aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit.) Juist bewezen innovaties die het leven beduidend kunnen verbeteren. ‘Behandelaars moeten meer aandacht besteden aan kleine, slimme innovaties.

‘De zorg móet mee!’ op het lustrum revalidatiecongres in Zeist.
"Liever met blokjes de traptreden verkleinen, waardoor iemand na een beroerte toch weer thuis de trap op kan, dan een kostbare traplift!"
"Met Easysteppers kunnen mensen die anders een traplift zouden krijgen nog jarenlang uit de voeten."

"Met Easysteppers kunnen mensen die anders een traplift zouden krijgen nog jarenlang uit de voeten."

“Met een traplift ontneem je iemand zijn dagelijkse fitness!” aldus Prof. Dr. Rudi Westendorp Hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur Leyden Academy on Vitality and Ageing en Dr. David van Bodegom arts en verouderingswetenschapper bij Leyden Academy in hun boek “Oud worden zonder het te zijn”. Hierin worden voorbeelden beschreven dat de inrichting van je leefomgeving: grasmaaien, ramen wassen, hond uitlaten.(dagelijks actief, spartaans, sociaal, jeugdig, uitdagend, oefenen, afzien) die direct invloed hebben op je vitaliteit en gezondheid. Kortom: de keerzijde van wat de reclame ons wil wijsmaken: gemak, comfort, luxe, zacht, zitten, warmte en overdadig eten)!

Gezondheid is niet te koop, wat je hebt moet je zo lang mogelijk koesteren. Gezondheid en vitaliteit is wel te verbeteren door een betere leefstijl en een activerende inrichting van je omgeving!

Korte en lange video: Anneke (89) maakt nog salto's van de hoge duikplank: beweging is belangrijk Pag. 42 van Boek: "Oud worden zonder het te zijn."

"Inactiviteit versnelt de veroudering!"

“We weten allemaal dat spieren verzwakken naarmate we ouder worden, dat begint al vanaf je dertigste. Als je dat niet onderhoudt, gaat het alleen maar harder. Bij struikelen en vallen hebben we gekeken wat nou echt beperkende factoren zijn bij het houden van balans. We weten dat reactievermogen afneemt bij ouder worden, maar dat blijkt voor de balans niet veel uit te maken. Als je uitglijdt of struikelt moet je snel kracht genereren. Daarbij gaat het vooral om de power en snelheid van het spieractivatie dan reactievermogen of maximale kracht.” Aldus Prof. Dr. Mirjam Pijnappels “Bewegen is essentieel om gezond oud te worden. (ook met een  beperking of ziekte)”

De gemiddelde zittijd in NL is 7 uur per dag. Kantoorpersoneel en ouderen zitten vaak meer dan 12 uur per dag op een stoel.

VRAAG:

Komt u in pas in actie als u kwetsbaar bent?

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Maar hebben we zelf wel door hoe lang we zullen leven? Volgens Marcel Olde Rikkert, hoogleraar geriatrie, is die hogere levensverwachting bij de meeste mensen nog niet geland. (ook in de zorg!) Zie Video! Video: "Inactiviteit versnelt de veroudering" aldus Prof. Dr. Mirjam Pijnappels : "Waarom beweeg je moeilijker als je ouder wordt?"
"Inactiviteit versnelt de veroudering!"

Genomineerd voor de nationale Zorginnovatieprijs

Met de Easysteppers zijn we genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017! Uit 109 inzendingen is deze innovatie verkozen tot de top 10.

GenomineerdenLees verder op de Nieuwspagina

HET HELE HUIS IS WEER BEREIKBAAR

productpagina Easysteppers Ga naar de nieuwspagina
HET HELE HUIS IS WEER BEREIKBAAR

Partnerships