dwerggroei, traplopen

Dwerggroei

dwerggroei, traplopenDwerggroei: Meisje (8) en pijnlijke heupen

Dit meisje (8) oogt veel jonger. Ze heeft een vorm van dwerggroei. Haar ledematen, met name haar bovenarmen en bovenbenen, zijn in verhouding korter. Haar (heup) gewrichten slijten door de botgroeistoornis verkeerd af wat veel pijn en een andere houding veroorzaakt.

Dit is wat de ouders van dit meisje over Easysteppers zeggen:
Met de Easysteppers(=tussentreden) kan onze dochter op een normale manier traplopen met pasjes die bij haar beenlengte passen. Maar ook op de manier die bij haar leeftijd past (dus niet meer op de “peuter” manier). Voorheen liep ze eenzijdig de trap op waardoor haar heupen een eenzijdige belasting kregen. Hierdoor werd de slijtage van haar heupen versneld.
Er is nog kort een gedachten uitwisseling met de WMO geweest om een traplift aan te vragen. Maar wij vinden de easysteppers een beter alternatief omdat onze dochter hierdoor wel in beweging blijft. De WMO was het hier ook meteen mee eens.
Het contact met de leverancier is ons prima bevallen. Het contact is zeer persoonlijk en professioneel verlopen maar ook zeer betrokken. Er is bij de plaatsing van de Easysteppers niet alleen aan onze dochter gedacht maar ook aan de veiligheid van onze zoon en ons d.m.v. het plaatsen van extra leuningen (niet zichtbaar op de afbeelding).