Easysteppers

MAATWERK

De Easysteppers kunnen voor elke trap op maat en kleur gemaakt worden, waardoor uw trap met de toevoeging van Easysteppers er mooi uit ziet. Elke trap is anders, daarom is maatwerk noodzakelijk.

DUURZAAM

Wij gebruiken FSC gekeurd hout. Het is een natuurproduct, onderhoudsvriendelijk en gaat zeer lang mee. Hiermee dragen wij bij aan een betere wereld.

GEZONDHEID

Uw gezondheid beïnvloed uw kwaliteit van leven. Met traplopen worden verouderingsprocessen in uw lichaam geremd en blijft u dagelijks aan uw spierkracht, uithoudingsvermogen, gewrichten, balans en gewicht werken, ondanks uw beperkingen. 

Weetjes

 • Artrose is slijtage door overbelasting van gewrichten, die te behandelen is met oefentherapie en extra bewegen (met lichtere belasting van de gewrichten!).
 • Pijn(als gevolg van een aandoening) is de grootste dominante oorzaak, dat we minder gaan bewegen(traplopen) en spierkracht verliezen.
 • Het stimuleren en het trainen kan men een fysieke en cognitieve achteruitgang voorkomen. (kwetsbaarheid, veerkracht)
 • Elke dag verliezen we 2% aan spiermassa, tenzij je voldoende EN beweegt EN eiwitten eet waardoor deze 2% opgebouwd wordt en uw gewicht spiermassa!
 • De spiermassa die we in 3 weken kwijtraken, duurt 9 maanden om het op te bouwen(denk aan corona gevallen)!
 • Wanneer u gelijkvloers gaat wonen, of een traplift neemt, is er een grote kans dat u ongemerkt versneld achteruitgaat en verder verzwakt!(kwetsbaarheid)
 • De beenspieren is 20 keer sterker, dan de armspieren.
 • De armspierkracht is niet om aan op te trekken. Het is enkel bedoeld voor de balans(leuning) en valrisico te verminderen!
 • Bij overmatig gebruik van armspieren op de trap,  verdwijnt je kracht en nog de mogelijkheid om je balans te corrigeren.(=valgevaar!)
 • Achterwaarts de trap aflopen is veiliger! Meestal(95%) valt men voorwaarts. Het is het prettiger tegen de traptrede te vallen, dan naar beneden te vallen
 • Achterwaarts de trap aflopen is veiliger! Indien je voorwaarts de trap afloopt en voorwaarts valt, draai je je arm uit de kom als je de leuning blijft vasthouden!
 • Langer thuis wonen, is hetzelfde als marathon lopen: Het lukt alleen als je regelmatig traint!
 • Traplopen en wandelen zijn balans, spier- en botversterkende activiteiten.
 • Trap-op lopen is goed voor de spieren(krachttraining, uithoudingsvermogen en balans), trap-af lopen is goed voor de botten.
 • Traplopen is beter dan krachttraining! Dr. Paul de Vreede UMCU
 • Dagelijks 3 keer traplopen staat gelijk aan 1 uur fitness per week (voor ouderen).
 • Met een goede conditie stijgt ook het zelf herstellend vermogen van uw lichaam bij een operatie of ziekte.
 • Elk jaar, maand, week of dag dat u blijft traplopen levert gezondheidswinst op en kwaliteit van leven(veerkracht).
 • Veigheid op de trap is essentieel; Houdt altijd een hand op de leuning en draag schoenen op de trap!(geen slippers of sokken)
 • Bij de levering van de Easysteppers wordt een uitgebreide loopinstructie veilig traplopen gegeven
 • Lees ook de powerpoint presentatie: langer thuis wonen 2019! Wat je kan zelf kan doen?
Easysteppers demonstratie
Use it or Lose it model

Easysteppers: voor wie? Zij die..

De Easysteppers zijn ontwikkeld voor mensen die nog niet toe zijn aan een traplift. Dit is positieve gezondheid! (zie =Veerkracht van Machteld Huber) Bijvoorbeeld voor mensen met chronische (niet progressieve) aandoeningen. Zij zullen lang baat hebben bij deze oplossing! De grootste groep is reuma (2,1 miljoen mensen met reuma waarvan ca. 1,4 Miljoen artrose hebben (=ruim 50% van de 2,5 miljoen 65plussers). Steeds meer gemeenten nemen het PGB advies van de VNG over en worden Easysteppers ingezet als maatwerkoplossing. Zie par 5.3 en 5.4 in de recente Handreiking inkoop-hulpmiddelen_20181214 van VNG.

Ook bij progressieve ziekten, is er veel belangstelling. De meeste progressieve ziekten zijn tegenwoordig, door de sterk verbeterde zorg in de afgelopen 30 jaren, goed stabiel te houden d.m.v.: medicijnen, fysiotherapie en thuis bewegen. Bij de progressieve ziekten wil men de gevolgen zo lang mogelijk uit te stellen d.m.v. dagelijkse traploopoefeningen de spierkracht en uithoudingsvermogen behouden. Hier telt elk gewonnen jaar, elke maand, elke week aan een normale kwaliteit van leven.

Vraag: "Hoeveel geld is uw vitaliteit en kwaliteit van leven u waard?"

 

Homevideo’s van typische gebruikers

Klik voor het filmpje.

Op een zeer smalle trap in een oud grachtenpand in Amsterdam!

Easysteppers passen overal

Doordat de tussentreden zo 'flexibel' zijn, betekent dit dat de Easysteppers, zonder verbouwing, in alle huizen geplaatst en bevestigd kunnen worden. Zie hiernaast een voorbeeld van zeer steile, smalle trap van 3 etages in een oud Amsterdams grachtenpand, waar de tussentreden tot volle tevredenheid van de bewoner zijn geplaatst.

Easysteppers in een portiekwoning in Amsterdam!

Easysteppers in portiek woningen from Wil Peters on Vimeo.

De Easysteppers kunnen ook in portiekwoningen en op uw buitentrap geplaatst worden!
Op verschillende plaatsen in het land zijn ze al volop in gebruik!

Easysteppers- tussentrede detail opname

Easysteppers, kwaliteit en service

Onze meubelmakers maken de tussentreden van FSC Milieukeur hout met A/A Kwaliteit(zonder knoesten en blijft gegarandeerd barstvrij). Daarna worden ze meerdere keren geschuurd en gelakt om een fraaie, hoogwaardige en ambachtelijke meubelkwaliteit te verkrijgen. Ze voelen dan ook glad en zacht aan en met veilige rondingen zoals bij een kunstwerk. (zie de afbeelding hiernaast)

Wij werken niet samen met woonaanpassing bedrijven of klusbedrijven! Wij verrichten altijd zelf de installatie, omdat wij de hoogste kwaliteit willen leveren die u verdient.
De Easysteppers zijn gezonder en goedkoper dan een dure traplift. Omdat de Easysteppers op maat worden gemaakt is de prijs afhankelijk van de complexiteit van uw trap. Voor meer informatie en offerte kunt u het beste contact opnemen.

Indien u een WMO aanvraag overweegt, schakel dan altijd een ergotherapeut in voor advies en hulp bij uw aanvraag. De Ergotherapeut heeft vaak ervaring met het aanvragen van hulpmiddelen.(Lees voorbeeld Bianca in tips van VNG bij WMO maatwerk aanvraag) Bij veel zorgverzekeraars zit 10 uur ergotherapie in het basis pakket (lees de voorwaarden!). Lees ook vraag 12 op de veel gestelde vragen.

Het idee en de ontwikkeling wordt hier uitgelegd.

Vraag nu een offerte aan

Ervaringen

Traplift eruit, Easysteppers erin!

Beweging is belangrijk voor Han Brink (73) uit Hoogerheide. Tot hij een nieuwe heup kreeg en problemen met zijn knie.…

Toegankelijkheid Praktijk

Toegankelijkheid en behandelstrategie Artrose in de FysiotherapiepraktijkM Een fysiotherapiepraktijk, die praktijk houdt op begane grond en in de kelder, wilde…

Spierreuma

Man met spierreuma; Polymalgia Rheumatica (PMR) De heer van der M. (67) met spierreuma heeft de Easysteppers in zijn huis…

Meisje met Spierziekte

Meisje met Spierziekte Een meisje, draagster van de ziekte van Duchenne(DMD)(komt zelden voor bij meisjes!), kan met behulp van de…

Geen traplift mogelijk

Geen Traplift Mogelijk Mevrouw M. is 85 jaar en woont al 51 jaar in hetzelfde huis in het Brabantse Veldhoven.…

Dwerggroei

Dwerggroei: Meisje (8) en pijnlijke heupen Dit meisje (8) oogt veel jonger. Ze heeft een vorm van dwerggroei. Haar ledematen,…

Traplopen is het aller-, aller-, allerlaatste wat je moet opgeven!

Ode aan het traplopen (Olga Commandeur). “Blijf traplopen en vergroot je wereld!” Tijdens de workshops die Commandeur geeft…

Veelgestelde Vragen

FAQ