Traplift eruit, Easysteppers erin!

Beweging is belangrijk voor Han Brink (73) uit Hoogerheide. Tot hij een nieuwe heup kreeg en problemen met zijn knie. Traplopen werd lastig dus besloot hij een traplift aan te schaffen. Maar dit bleek voor hem geen goede oplossing. In het Huis van Morgen in Roosendaal ontdekte hij de Easysteppers, dit zijn stevige tussentreden voor op de trap waardoor je minder kracht nodig hebt bij het traplopen. In juni is de traplift verwijderd en vervangen voor de Easysteppers. Han Brink is zeer tevreden over deze nieuwe oplossing. Nu kan hij weer onbeperkt de trap op en blijft daarmee ook nog in beweging.

Han Brink (73) is een bekend figuur in Hoogerheide als het om sportactiviteiten gaat. Hij was bedrijfsleider en zwemleraar van zwembad De Plantage in Hoogerheide. “Ik heb vijfduizend mensen leren zwemmen”, zegt hij vol trots. Jaren heeft hij zich ingezet voor de Stichting Jeugd en Jongeren Werk Woensdrecht. Kortom Han was geen ‘stilzitter’. “Mensen moeten in beweging komen en niet lui achter de tv of de computer gaan zitten”, luidt al jaren zijn devies. Easysteppers_tussentreden

Problemen met traplopen

Maar wat als je dan last krijgt van je gewrichten en bewegen minder vanzelfsprekend wordt? Han kreeg een nieuwe heup en later ook nog problemen met zijn knie. Daardoor had hij moeite om zelfstandig de trap op te lopen. Vrienden en kennissen, die al een traplift hebben, adviseerden hem een traplift te nemen. Hij kreeg informatie van de leverancier en liet er één plaatsen.

Traplift eruit, Easysteppers erin!

Na de plaatsing bleek dat de traplift voor hem geen goede oplossing was. “Ik kon niet comfortabel en veilig op de traplift zitten vanwege de beperkte bewegingsvrijheid in mijn knie en heup.” Toen hij de Easysteppers had uitgeprobeerd op het demonstratietrapje in het Huis van Morgen in Roosendaal, merkte hij dat traplopen veel gemakkelijker ging. Hij heeft direct besloten: “Die traplift eruit, de Easysteppers erin! Hiermee kan ik tenminste weer op eigen kracht weer boven komen”.

Easysteppers_tussentreden

Hierdoor blijf ik in beweging

Na die installatie van de Easysteppers, ziet hij nog meer voordelen. “Ik ga tien keer per dag op en neer zonder moeite. Dat is geen enkel probleem. Mijn conditie kan ik daarmee mooi in stand houden. Door het traplopen blijf ik toch fit. ” Zo zie je dat de mentaliteit van een sportman toch weer boven komt drijven. “Ik weet dat in beweging blijven belangrijk is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Afhankelijk zijn van anderen is helemaal niets voor mij. Ook mijn vrouw is zeer tevreden. Soms maakt ze ook gebruik van de Easysteppers.”