MAATWERK

De Easysteppers kunnen voor elke trap op maat en kleur gemaakt worden, waardoor uw trap er met de toevoeging van Easysteppers er mooi uit ziet. Elk huis is anders, daarom is werk op maat noodzakelijk. 

DUURZAAM

Wij gebruiken is FSC gekeurd hout. Het is een natuurproduct, onderhoudsvriendelijk en gaat zeer lang mee. Hiermee dragen wij bij aan een betere wereld.

GEZONDHEID

Uw gezondheid beïnvloed uw kwaliteit van leven. Met traplopen worden verouderingsprocessen in uw lichaam geremd en blijft u dagelijks aan uw spierkracht, uithoudingsvermogen, gewrichten, balans en gewicht werken, ondanks uw beperkingen. 

Easysteppers: voor wie?

- zij die "nog niet toe zijn aan een traplift";
- zij die zich "aan de leuning omhoog trekken";
- zij die telkens "voetje bijzetten";
- zij die "zittend de trap afgaan";
- ouderdom;
- reuma, (poly-)artrose, fibromyalgie;
- heup- en knie protheses, rug of andere orthopedische operaties;
- letselschade;
- arthrodese enkel;
- Div. problemen met knieprotheses/heupprotheses;
- osteochondritis dissecans(OCD) en chrondropathie (=kraakbeenletsel);
- bekkeninstabiliteit ;
- hypermobiliteit in gewrichten (EDS/HMS);
- verminderd uithoudingsvermogen (COPD, hartfalen);
- (morbide)obesitas;
- lymfoedeem;
- lipoedeem;
- rugklachten;
- spierziekten; bijv.: spierdystrophy, Duchenne, Bekker, Bethlem, PPS, PLS;
- osteoporose;
- achondroplasie (dwerggroei);
- CVA met nog een goede coördinatie van het been, cerebrale parese (NAH);
- hernia;
- klompvoet;
- etc.

De Easysteppers zijn ontwikkeld met name de mensen chronische(niet progressieve) aandoeningen. Zij zullen lang baat hebben bij deze oplossing! De grootste groep is reuma(artrose) ca. 10% van NL bevolking (2,1 miljoen mensen met reuma waarvan ca. 1251000 hebben van artrose!)cijfers van 2016(CPB). Bij de progressiever ziekten willen mensen de gevolgen zo lang mogelijk uit te stellen d.m.v. dagelijkse traploop oefeningen de spierkracht en uithoudingsvermogen behouden. Voor hen telt elk gewonnen jaar, elke maand, elke week aan een normale kwaliteit van leven.

Homevideo’s van typische gebruikers

Klik voor het filmpje.

Use it or Lose it model

Weetjes

  • Het stimuleren en het trainen kan men een fysieke en cognitieve achteruitgang voorkomen. (kwetsbaarheid,veerkracht)
  • Wanneer u gelijkvloers gaat wonen, of een traplift neemt bestaat is er een grote kans dat u ongemerkt versneld achteruitgaat en verder verzwakt!(kwetsbaarheid)
  • Dagelijks 3 keer traplopen staat gelijk aan 1 uur fitness per week (voor ouderen).
  • Met een goede conditie stijgt ook het zelf herstellend vermogen van uw lichaam bij een operatie of ziekte.
  • Elk jaar, maand, week of dag dat u blijft traplopen levert gezondheidswinst op en kwaliteit van leven(veerkracht).
  • Lees ook de "Vitaal Langer thuis wonen! Welke keuzes heb je?" powerpoint presentatie wat je kan zelf kan doen! en: Traplopen voor ouderen beter dan krachttraining (=Valpreventie)
Easysteppers demonstratie
Op een zeer smalle trap in een oud grachtenpand in Amsterdam!

Easysteppers passen overal

Doordat de tussentreden zo 'flexibel' zijn, betekent dit dat de Easysteppers zonder grote verbouwing in bijna alle huizen geplaatst en bevestigd kan worden. Zie hiernaast een voorbeeld van zeer smalle trap van 3 etages in een oud Amsterdams grachtenpand, waar de tussentreden met tevredenheid van de bewoner zijn geplaatst.

Easysteppers in een portiekwoning in Amsterdam!

Easy Steps 2 from Peter Venema on Vimeo.

 

De Easysteppers kunnen ook in portiekwoningen en op uw buitentrap geplaatst worden!

Easysteppers- tussentrede detail opname

Easysteppers, kwaliteit en service

Onze meubelmakers maken de tussentreden van FSC Milieukeur hout met A/A Kwaliteit(zonder knoesten en blijft gegarandeerd barstvrij). Daarna worden ze meerdere keren geschuurd en gelakt om een fraaie, hoogwaardige en ambachtelijke meubelkwaliteit te verkrijgen. Ze voelen dan ook glad en zacht aan en met veilige rondingen zoals bij een kunstwerk. (zie de afbeelding hiernaast)
Wij werken niet samen met woonaanpassing bedrijven of klusbedrijven! Wij verrichten altijd zelf de installatie, omdat wij de hoogste kwaliteit willen leveren die u verdient.
Omdat de Easysteppers op maat worden gemaakt is de prijs afhankelijk van de complexiteit van uw trap. Voor meer informatie en actuele prijzen kunt u het beste contact opnemen.
Indien u een WMO aanvraag overweegt, schakel dan altijd een ergotherapeut in voor advies en hulp bij uw aanvraag. De Ergotherapeut heeft vaak ervaring met het aanvragen van hulpmiddelen. U heeft in uw basispakket van uw zorgverzekeraar recht op 10 uur ergotherapie! lees vraag 12 op de veel gestelde vragen.

Vraag nu een offerte aan

Ervaringen

Traplopen is het aller-, aller-, allerlaatste wat je moet opgeven!

“Lieve mensen, traplopen is het aller- aller- allerlaatste wat je moet opgeven!” betuigt Olga Commandeur! Ode aan het traplopen (Olga…

Dwerggroei

Dwerggroei: Meisje (8) en pijnlijke heupen Dit meisje (8) oogt veel jonger. Ze heeft een vorm van dwerggroei. Haar ledematen,…

Geen traplift Mogelijk

Geen Traplift Mogelijk Mevrouw M. is 85 jaar en woont al 51 jaar in hetzelfde huis in het Brabantse Veldhoven.…

Meisje met Spierziekte

Meisje met Spierziekte Een meisje met de ziekte van Duchenne(DMD)(komt zelden voor bij meisjes!) kan met behulp van de Easysteppers…

Spierreuma

Man met spierreuma; Polymalgia Rheumatica (PMR) De heer van der M. (67) met spierreuma heeft de Easysteppers in zijn huis…

Behandelstrategie

Toegankelijkheid en behandelstrategie Artrose in de FysiotherapiepraktijkM Een fysiotherapiepraktijk, die praktijk houdt op begane grond en in de kelder, wilde…

Veelgestelde Vragen

FAQ