MAATWERK

De Easysteppers kunnen voor elke trap op maat en kleur gemaakt worden, waardoor uw trap er met de toevoeging van Easysteppers er mooi uit ziet. Elk huis is anders, daarom is werk op maat noodzakelijk. 

DUURZAAM

Wij gebruiken is FSC gekeurd hout. Het is een natuurproduct, onderhoudsvriendelijk en gaat zeer lang mee. Hiermee dragen wij bij aan een betere wereld.

GEZONDHEID

Uw gezondheid beïnvloed uw kwaliteit van leven. Met traplopen worden verouderingsprocessen in uw lichaam geremd en blijft u dagelijks aan uw spierkracht, uithoudingsvermogen, gewrichten, balans en gewicht werken, ondanks uw beperkingen. 

Easysteppers: voor wie?

- zij die "nog niet toe zijn aan een traplift";
- zij die zich "aan de leuning omhoog trekken";
- zij die telkens "voetje bijzetten";
- zij die "zittend de trap afgaan";
- ouderdom;
- reuma, (poly-)artrose, fibromyalgie; Ziekte van Bechterew
- heup- en knie protheses, rug of andere orthopedische operaties;
- letselschade;
- arthrodese enkel;
- Div. problemen met knieprotheses/heupprotheses;
- osteochondritis dissecans(OCD) en Chrondropathie (=kraakbeenletsel);
- bekkeninstabiliteit ;
- hypermobiliteit in gewrichten (EDS/HMS);
- verminderd uithoudingsvermogen (COPD, hartfalen);
- (morbide)obesitas;
- lymfoedeem;
- rugklachten;
- spierziekten; bijv.: spierdystrophy, Duchenne, Bekker, Bethlem, PPS, PLS;
- osteoporose;
- achondroplasie (dwerggroei);
- CVA, cerebrale parese (NAH);
- hernia;
- klompvoet;
- etc.

Wellicht herkent u een van bovenstaande aandoeningen. Alle gebruikers vertellen u graag over hun ervaringen en de positieve effecten op hun gezondheid en vitaliteit.

Homevideo’s van typische gebruikers

Klik voor het filmpje.

Weetjes

  • Met het stimuleren van bewegen kan men een fysieke en cognitieve achteruitgang voorkomen. (kwetsbaarheid)
  • Wanneer u moeite krijgt met traplopen, wordt deze vaak zo veel mogelijk gemeden bestaat is er een grote kans dat u ongemerkt verder verzwakt! (Kwetsbare zone).
  • Bij minimaal 3 keer per dag traplopen voorkomt u dat u in de "kwetsbare zone met verhoogde kans op vallen" komt.
  • Dagelijks 3 keer traplopen staat gelijk aan 1 uur fitness per week (voor ouderen).
  • De trap is uw (gratis)personal trainer en is de beste investering voor het behoud van uw gezondheid en vitaliteit.
  • Met een goede conditie stijgt uw gezondheidskapitaal en ook het zelf herstellend vermogen van uw lichaam bij ziekte of operatie.
  • Wanneer u gelijkvloers gaat wonen, of een traplift neemt bestaat is er een grote kans dat u ongemerkt versneld en verder verzwakt!
  • Elke week, maand of jaar dat u blijft traplopen levert gezondheidswinst op en kwaliteit van leven. Begin vandaag nog!
  • Net als trainen voor wedstrijden is traplopen het beste manier om je conditie op peil te houden, om langer thuis te kunnen blijven wonen!
  • Lees ook de "Vitaal Langer thuis wonen! Welke keuzes heb je?" powerpoint presentatie wat je kan zelf kan doen! en: Traplopen voor ouderen beter dan krachttraining (=Valpreventie)
Easysteppers demonstratie
Use it or Lose it model
Op een zeer smalle trap in een oud grachtenpand in Amsterdam!

Easysteppers passen overal

Doordat de tussentreden zo 'flexibel' zijn, betekent dit dat de Easysteppers zonder grote verbouwing in bijna alle huizen geplaatst en bevestigd kan worden. Zie hiernaast een voorbeeld van zeer smalle trap van 3 etages in een oud Amsterdams grachtenpand, waar de tussentreden met tevredenheid van de bewoner zijn geplaatst.

Easysteppers in een portiekwoning in Amsterdam!

Easy Steps 2 from Peter Venema on Vimeo.

 

De Easysteppers kunnen ook in portiekwoningen en op uw buitentrap geplaatst worden!

Easysteppers- tussentrede detail opname

Easysteppers

Onze meubelmakers maken de tussentreden van FSC Milieukeur hout met A/A Kwaliteit(zonder knoesten en blijft gegarandeerd barstvrij). Daarna worden ze meerdere keren geschuurd en gelakt om een fraaie, hoogwaardige en ambachtelijke meubelkwaliteit te verkrijgen. Ze voelen dan ook glad en zacht aan en met veilige rondingen zoals bij een kunstwerk. (zie de afbeelding hiernaast)
Wij werken niet samen met woonaanpassing bedrijven of klusbedrijven! Wij verrichten altijd zelf de installatie, omdat wij de hoogste kwaliteit willen leveren die u verdient.
Omdat de Easysteppers op maat worden gemaakt is de prijs afhankelijk van de complexiteit van uw trap. Voor meer informatie en actuele prijzen kunt u het beste contact opnemen.
Indien u een WMO aanvraag overweegt, schakel dan altijd een ergotherapeut in voor advies en hulp bij uw aanvraag. De Ergotherapeut heeft vaak ervaring met het aanvragen van hulpmiddelen. U heeft in uw basispakket van uw zorgverzekeraar recht op 10 uur ergotherapie! lees vraag 12 op de veel gestelde vragen.

Vraag nu een offerte aan

Ervaringen

Traplopen is het aller-, aller-, allerlaatste wat je moet opgeven!

“Lieve mensen, traplopen is het aller- aller- allerlaatste wat je moet opgeven!” betuigt Olga Commandeur! Ode aan het traplopen (Olga…

Dwerggroei

Dwerggroei: Meisje (8) en pijnlijke heupen Dit meisje (8) oogt veel jonger. Ze heeft een vorm van dwerggroei. Haar ledematen,…

Geen traplift Mogelijk

Geen Traplift Mogelijk Mevrouw M. is 85 jaar en woont al 51 jaar in hetzelfde huis in het Brabantse Veldhoven.…

Meisje met Spierziekte

Meisje met Spierziekte Een meisje met de ziekte van Duchenne(DMD)(komt zelden voor bij meisjes!) kan met behulp van de Easysteppers…

Spierreuma

Man met spierreuma; Polymalgia Rheumatica (PMR) De heer van der M. (67) met spierreuma heeft de Easysteppers in zijn huis…

Behandelstrategie

Toegankelijkheid en behandelstrategie Artrose in de FysiotherapiepraktijkM Een fysiotherapiepraktijk, die praktijk houdt op begane grond en in de kelder, wilde…

Veelgestelde Vragen

FAQ